Es busquen (tant professionals com amateurs) fotògrafs, dibuixants, il·lustradors i gent aficionada al muntatge que tingui entre els seus treballs alguna cosa que tingui a veure amb els Amics, per començar a "aglutinar-los" a la seva pàgina corresponent... envieu-nos un mail a: lesamiguesdelsamics(arroba)gmail.com, o deixeu-nos un comentari.

divendres, 17 de setembre del 2010

Remenant els arxius secrets. III

Què és l'Esbart Dansaire Dance Club que la PREDDC vol recuperar?

En aquest post de l'octubre de 2005, en tenim la resposta:

Ara fa cosa de 2 anys, durant les festes de la Mercè, en Voltaren i en T..J., cansats de la sobresaturació urbana i musical que pateix la ciutat Comtal durant aquests dies, decideixen viatjar a Eivissa. Durant les 8 hores de trajecte se’ls acudeix la idea de crear un grup musical. Mentre discuteixen sobre la forma i el contingut que ha de tenir el seu projecte, de fora la coberta apareix Jesperman (ex cantant i compositor de Can Grena). Aquest els havia estat escoltant i de bon principi es sent identificat amb les idees que Voltaren i T.J. havien posat de manifest. L’estada a Eivissa és la matriu embrionària d’aquest projecte a cavall entre la cançó d’autor i la musica electrònica. Neix Els Amics de les Arts. 
Les primeres actuacions no es fan esperar. Després d’un temps d’assaig decideixen actuar en públic a les Rambles barcelonines per copsar les reaccions dels turistes i espectadors ocasionals. El gener de 2004 graven la seva primera maqueta Esbart Dansaire Dance Club, una relectura en clau electrònica de diferents cançons tradicionals catalanes . Se’n fa una tirada de 200 còpies que s’esgoten ràpidament. [...]

Volem manifestar, que la intenció de la PREDDC és ferma. No ens resignem a creure que la maqueta Esbart Dansaire Dance Club formi part de l'època turbulenta, fosca, de mentides i traïcions dels Amics en que es comentaven ells mateixos al blog i feien creure en existències de DVD's sobre el making of de Catalonautes... Sabem i volem creure que existeix. Si més no, si no existeix, si no l'hem d'aconseguir, almenys serà un símbol de la lluita que els nens, joves i adults fem cada dia per no deixar mai de somniar, de jugar i imaginar...

2 comentaris:

Yas ha dit...

Hola Amigues!

Jo també tinc un parell de cròniques... bé, no, tres, una per concert! Hehehehehehe.

Els links son aquests! Espero que us agradin!

http://unafullavoladora.blogspot.com/2010/09/nova-cronica-si-em-podeu-dir-grupi-em.html (Sant Quirze) (sí! hi vaig anar amb la Yáiza, :P)

http://unafullavoladora.blogspot.com/2010/09/els-homes-que-treballen-fent-damics-ens.html (Santa Coloma de Gramanet)

http://unafullavoladora.blogspot.com/2010/06/els-amics-de-les-arts.html (Sant Cugat)

I felicitats pel blog! Mola moltíssim! De ben segur que m'uneixo a totes les reclamacions de materials antics, i signo on calgui signar!

Anònim ha dit...

Hola Yas!! També del bloc, oi? I tant que penjarem les teves cròniques, tot material és benvingut en aquesta casa!! Moltes gràcies! I gràcies pel teu recolzament!

Aleix